Miten markkinoida omaa musiikkia?

by rnn.yqe.

Suomessa syntyy vuosittain satoja bändejä, osa ihan vain harrastepohjalta, osa taas tähtäimessään suuret lavat. Jokaisella varmasti on kuitenkin sama toive – se, että oman musiikin pääsisi jakamaan sitä arvostavien kuulijoiden kanssa.

Matka treenikämpältä radioihin tai musiikinystävien soittolistoille on kuitenkin pitkä, ja samoista soittominuuteista taistelevat monet muutkin. Erityisesti uutena bändinä voi olla hankalaa löytää ne keinot, joilla erottua joukosta. Kaiken pohjana on tietysti se, että musiikki iskee kuulijoihin. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan sitä on osattava tuoda esille mahdollisimman paljon ja tehokkaasti. Mitä enemmän näkyvyyttä musiikki ja bändi saa, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on saada tuulta siipiensä alle. Onneksi keinoja tähän riittää!

Tee musiikkisi kuuntelu mahdollisimman helpoksi

Jos haluat suurempaa näkyvyyttä, tärkeintä on löytää kanavat, jotka voivat sitä tarjota. Esimerkiksi pienehköt radiokanavat ottavat usein tuoreiden tulokkaiden musiikkia soitettavaksi. Samoin alternatiiviset levy-yhtiöt, kuten Konkurssi Records, poimivat lupaavia tulokkaita suojiinsa – varaudu kuitenkin siihen, että kilpailu on armotonta. Petaa itsellesi reitti mahdollisimman hyvin valmiiksi. Anna muiden kuulla musiikkisi parhaita paloja valitsemalla ne itse USB-tikulle, ja lähetä tikku sitten eteenpäin sellaisille tahoille, jotka voisivat tuoda sille näkyvyyttä. Jotta bändin nimi jäisi mieleen, voit painattaa nimen muistitikun päälle. Painata samalla myös yhteystiedot ja osoite, jotta sinuun saadaan tarvittaessa yhteys mahdollisimman helposti. Jos sitten oikein hyvin käy, tämä voi johtaa vaikkapa radioiden vuoden tulokkaiden listoille

Muita tehokkaita, mutta edullisia keinoja

Samalla, kun haet sopivaa jalansijaa levy-yhtiöiden joukosta, voit mainostaa bändiäsi muillakin keinoin. Nykyään netti mahdollistaa pienillä kustannuksilla suurenkin näkyvyyden, jos osaat käyttää sitä oikein. Monet artistit ovat ponnahtaneet pinnalle YouTuben avulla, ja sitä kannattaakin ehdottomasti hyödyntää oman musiikin esille tuonnissa. Tee materiaalista laadukasta ja kiinnostavaa, ja optimoi se helposti löydettäväksi tai se voi hukkua videoiden tulvaan. Samaan tapaan voit hyödyntää sosiaalista mediaa. On tärkeää pitää kaikissa kanavissa sama tyyli, tuoda esiin bändin logoa ja nimeä sekä luoda sellaisia mielikuvia, jotka johtavat juuri sinun musiikkiisi ja brändiisi. Matka saattaa olla pitkäkin, joten hampaat irvessä vääntäminen ei kannata – muista siis pitää samalla hauskaa!