Kuuntele musiikkia puhelimellasi kunnon kuulokkeilla

by Prof. Lonnie Kerluke

Älypuhelimella hyvästä musiikista voi nauttia missä tahansa. Hyvät kuulokkeet ovat kuitenkin osa täydellistä musiikkinautintoa. Erilaiset kuulokkeet eri tarkoituksiin ja omiin tarpeisiin sopivasti onnistuu onneksi netistä helposti.

Selaamalla valikoimia on helppo löytää mitä tarvitset, mutta kannattaa tutustua muutamiin ominaisuuksiin ennen ostopäätöstä.

Langattomat kuulokkeet toimivat missä tahansa

Moni ehkä muistaa, kun kuulokkeissa oli vielä johdot, jotka olivat aina solmussa ja tiellä. Nykyisin langattomissa kuulokkeissa akku kestää hyvin ja voit liikkua vapaasti ilman, että tarvitsee pelätä johtoon sotkeutumista. Puhelinta on myös helpompi käyttää, kun siihen ei tarvitse kiinnittää ylimääräisiä johtoja. Langattomien kuulokkeiden ominaisuudet ovat nykyisin samat tai jopa paremmat kuin vanhoissa langallisissa. Jos haluaa pitää taustamelun poissa, langattomat kuulokkeet saa nyt myös vastamelukuulokkeina. Äänenlaatu ja siirtonopeus ovat nykyisissä langattomissa kuulokkeissa loistavat.

Mikä malli valita: in-ear, over-ear vai around-ear?

Malleja on monia, tässä hiukan vinkkiä valintaan.

In-ear kuulokkeet asetetaan korvan sisään, niissä käyttömukavuuteen vaikuttaa paljon se, miten malli istuu käyttäjälle. Kannattaa siis kokeilla useita malleja, jotta löytää itselle sopivimman. Nämä sopivat hyvin aktiiviliikkujalle ja niiden hyvä puoli on usein edullinen hinta.

Over-ear kuulokkeissa on perinteinen malli, jossa kuuloke asettuu korvan päälle. Näissä etuna on se, että ne jo itsessään sulkevat ympäröivän melun pois ja hyvin istuva malli on mukava käyttää.

Around-ear malli peittää koko korvan koskematta korvaan. Laadukkaimmat kuulokkeet ovat tätä mallia. Heikko puoli näissä on usein iso koko.