Jimi Hendrixin lyhyt mutta kiehtova elämä

by rnn.yqe.

Jimi Hendrixin ensimmäinen ”kitara” oli luuta, toinen yksikielinen ukulele. Ensimmäisen oikean kitaransa, joka oli käytetty akustinen kitara, hän sai16-vuotiaana. Hendrix ei osannut lukea nuotteja tai kirjoittaa biisiä nuoteiksi, mutta ei antanut sen häiritä. Hän opetteli ja kuunteli paljon luoden oman tyylinsä soittaa ja säveltää.

Hendrix aloitti kitaristin uransa taustakitaristina muun muassa Ike and Tina Turnerille ja Little Richardille, ennen kuin perusti ensimmäisen oman bändinsä. He soittivat pieniä keikkoja New Yorkin Greenwich Villagessa, jossa Hendrixin taidot pian huomattiin ja hän sai managerin. Manageri vei Hendrixin Lontooseen, jossa hän perusti uuden bändin, Jimi Hendrix Experiencen. Lontoo rakastui Hendrixiin ja suosio toi bändille levytyssopimuksen. Ensimmäistä Hey Joe -singleä seurasi albumi Are You Experienced. Albumi nousi listoille ja sen kappaleet, kuten Purple Haze, Foxey Lady, The Wind Cries Mary ja Are You Experienced, ovat legendaarisia klassikkoja vielä nykyäänkin.

Hendrix palasi Yhdysvaltoihin kesäkuussa1967, jossa hän esiintyi Monterey International Pop Festivaalilla. Hänen tulkintansa biisistä Wild Thing nosti Hendrixin tähdeksi myös USA:ssa yhdessä yössä.

NetEnt halusi kunnioittaa tätä uskomatonta kitaristia ja musiikin visionääriä luomalla hänelle nimikkopelin. Jimi Hendrix -videoslottipeli ilmestyi toisena Rock-trilogiassa, josta pelin ovat saaneet myös Guns N’ Roses ja Motörhead. Slottia pelataan Foxey Ladyn soidessa taustalla, ja sen viidellä kelalla ja kolmella rivillä pyörivät hippiajan inspiroimat symbolit. Peli on pullollaan bonusominaisuuksia, jotka ovat saaneet nimensä Hendrixin biiseistä ja jotka tarjoavat ilmaisikierroksia ja käteistä.

Jimi Hendrix on legendaarinen kitaristi, joka loi täysin omanlaisensa soundin. Hän käytti soittaessaan hyväkseen feedbackia, vääristi soundia ja käytti kaikenlaisia keinoja houkutellakseen kitarastaan ulos haluamansa melodian – tai vain kokeillakseen jotain uutta. Hendrixin tyyliä on vaikea kuvata muutamalla sanalla, se täytyy itse kokea. Hän otti vaikutteita lukuisista musiikkityyleistä, bluesista, balladeista, R&B:stä, jazzista ja rockista ja loi oman tyylinsä ja soundinsa.

Jimi Hendrixin ura soolokitaristina ja biisintekijänä kesti vain neljä vuotta, ennen traagista kuolemaa vuonna 1970. Hän on esikuva monelle musiikintekijälle, ja uudet sukupolvet löytävät hänen musiikkinsa aina uudestaan.