Suomalaiset musiikkitaivaan tähdet

by admin

Suomalainen musiikki on suomalaisten keskuudessa erittäin suosittua. Rockista, popista, räpistä ja muista genreistä löytyy kaikista menestyneitä suomiartisteja, ja joka vuosi pinnalle nousee yhä uusia tähtiä. Tässä esittelemme muutamia suomalaisen musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä.

HIM

Niin Suomessa kuin ulkomaillakin suosiota kartuttanut HIM on viisihenkinen rock- ja metalliyhtye. Yhtyeen tyyli on vaihdellut vuosien varrella huomattavasti, jonka takia kriitikoiden on vaikeaa määrittää yhtyeen genreä. Yhtye itse kutsuu musiikkiaan “love metalliksi”. Yhtye perustettiin vuonna 1991. Nykyiset jäsenet ovat Ville Valo, Mikko Paananen, Jukka Kröget, Janne Puurtinen ja Mikko Lindström.

Antti Tuisku

Antti Tuisku on suomalainen, alun perin Idols-televisioformaatin ensimmäiseltä kaudelta julkisuuteen ponnistanut popartisti. Rovaniemeläinen laulaja julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2004, ja sen jälkeen on ilmestynyt yhdeksän muuta albumia. Tuiskulla on muun muassa vuoden 2015 miessolisti-palkinto sekä vuoden albumi palkinto albumilleen En kommentoi.

Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen on yksi 70 menestyneimmästä artistista Suomessa. Vartiainen nousi julkisuuteen ensiksi vuonna 2002 Popstars-televisioformaatissa perustetun Gimmel-yhtyeen siivin. Muutaman vuoden yhtyetoiminnan jälkeen Vartiainen ilmoitti jatkavansa uraansa soolona. Jenni on tehnyt kolme sooloalbumia ja on keikkaillut Suomen sisällä laajasti.

J. Karjalainen

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista laulajista. Merkittävä suomirockin edelläkävijä on sanoittanut ja säveltänyt lähestulkoon kaikki levyttäneensä kappaleet. Karjalaisen tyyli alkoi ensin bluesina ja folk-kantrina, mutta on sittemmin muuttunut enemmän pop- ja rock-tyyliseksi.